Planting trees (in Burkina Faso) while searching - Paul Nas
Ecosia, my search engine that helps plant trees with advertising revenue! Download the free browser extension and use Ecosia for each search.
18592
post-template-default,single,single-post,postid-18592,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Planting trees (in Burkina Faso) while searching

Sinds enige tijd gebruik ik de nieuwe zoekmachine ‘Ecosia‘ in plaats van Google. Ecosia is de zoekmachine die zorgt voor bomen planten met zijn advertentieopbrengsten. Download de gratis browserextentie en gebruik Ecosia voor elke zoekopdracht. 80% van de winst van Ecosia wordt gebruikt om bomen te planten. Net als andere zoekmachines maakt Ecosia gebruik van advertenties, maar de opbrengsten daarvan worden voor een groot deel ingezet om onze planeet groener te maken. Maak dus www.ecosia.org je standaard zoekmachine!

De ‘Green Wall’ loopt door Burkina Faso

Zo wordt ook bijgedragen aan het project ‘De Green Wall’. Dit project werkt aan de realisering een groene strook van bomen die van West-Afrika naar Oost Afrika loopt. Onder andere door het graven van sleuven wordt water dat valt in de regentijd langer vastgehouden en hebben allerlei planten de kans zich in en rond zo’n strook te vestigen. De Green Wall loopt ook door het noorden van Burkina Faso en daar wordt juist nu met dit project gewerkt aan die groenstrook! (Kijk hier voor het project van OZG).

Ambitie: 1 miljard bomen planten voor 2020

Ecosia heeft al meer dan 5 miljoen gebruikers en als je de zoekmachine gebruikt kan je gelijk zien hoeveel bomen er al geplant zijn. Op dit moment zijn dat er meer dan 24 miljoen. Ook kan je zien hoeveel bomen jezelf al hebt geplant tijdens  de internet zoekopdrachten die je geeft. Ik heb zelf door mijn zoekopdrachten in een paar weken al aan het planten van 177 nieuwe bomen mee gewerkt! Dus ga gelijk naar ecosia.org voor een download van je nieuwe browser!

Aantoonbare projecten

Maandelijks worden rapporten uitgebracht waarin inzicht wordt gegeven in de stand van zaken rond de verschillende boomplant-projecten. Meer weten? Kijk dan eens op https://info.ecosia.org.

Short film about The Green Wall
Film (17 minutes) about reforestation in Burkina Faso
Paul Nas
paul@paulnas.nl
No Comments

Post A Comment