Balafoon gereviseerd - Blog - Paul Nas, Balafoon Passie!
16762
post-template-default,single,single-post,postid-16762,single-format-standard,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Balafoon gereviseerd

Balafoon gereviseerd

Engels Frans

Voor een van mijn leerlingen in de lesgroep Betuwe heb ik haar balafoon gereviseerd. Er was een steunbalk in het frame gebroken. Daarnaast waren er veel bijgeluiden en enkele kalebassen waren eigenlijk te lang en raakte de grond en drukte dan tegen een klankstaaf aan.  Al met al genoeg aanleiding voor reparatie en verbetering! Tijdens de werkzaamheden overleg gehad met Marlies over hoe ver ik zou kunnen gaan met de aanpak. Ze koos er voor mij de vrije hand te geven en de kosten laten te bepalen. Op de foto zie je dat ik door een tweede dwarsbalk te plaatsen het frame aan de buitenzijde wat heb opgehoogd. Hierdoor was het mogelijk om de klankstaven op een andere manier te bevestigen; in plaats van de klankstaven per stuk aan het frame te binden, kon ik nu een mat van klankstaven en die opgespannen boven het frame te laten ‘zweven’. De mat wordt aan de buitenzijde van het frame opgespannen. Uiteindelijk is heeft het er toe geleid dat ik de balafoon gereviseerd heb, en dus meer dan een balkje vervangen…

Balafoon gereviseerd

Hier de balafoon waarbij de klankstaven zijn verwijderd, onder het zwarte koord moet een verhoging komen zodat een vrijliggende mat van klankstaven kan worden toegepast.

Balafoon gereviseerd

Op deze foto zie je dat een verhoging aan de brede zijde van de balafoon al is gemaakt; het touw waarop de klankstaven liggen is nu hoger gekomen.

Paul Nas
paul@paulnas.nl
Geen reactie's

Geef een reactie