Update Awa Dabole - Paul Nas
16580
post-template-default,single,single-post,postid-16580,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Awa Dabole met Drissa Kone

Update Awa Dabole

Bij mijn laatste studiereis is me duidelijk geworden dat Awa Dabole zoals ik het oorspronkelijk in Mali van Lamini Balani geleerd had, wel een beetje simpel begeleidingspatroon heeft. Youssouf noemde ons A-patroon nogal recht-toe-recht-aan en er mocht wel wat meer dimensie komen in dit patroon. Toen heeft hij ons een nieuw patroon geleerd. Het is wel even wennen en dit patroon speel je niet zo maar op dezelfde snelheid als waarmee je tot dan toe het muziekstuk kon spelen. Maar zeker de moeite waard om eraan te beginnen en langzamerhand vertrouwd te maken. Heb je vragen of opmerkingen; stel ze gerust in deze blog.

Aanpassingen op een rijtje:

  • Patroon A is vervangen
  • Solo begeleidingspatronen E, F en G toegevoegd.
  • Percussie toegevoegd: Djembe, Doundoun en Sheker

Download een nieuwe versie van Awa Dabole hier

Paul Nas
paul@paulnas.nl
Geen reactie's

Geef een reactie