Touwwerk hersteld - Paul Nas
17914
post-template-default,single,single-post,postid-17914,single-format-standard,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Kapot touwwerk

Touwwerk hersteld

en

Een balafoniste uit Nordhorn (Duitsland) bezorgde mij haar balafoon waarvan het touw gebroken was. Volgens mijn leraar Youssouf Keita is hij gebouw door zijn broer Seydou uit Ivoorkust. Het betreft een exemplaar met een zg. ‘hangende mat van klankstaven’. Als het touwwerk daarvan gebroken is komt het het hele geval los te liggen; lapwerk (elastiek en pleisters) helpt dan niet echt….. Ik heb een mooi stevig koord uitgezocht en daarmee de nieuwe mat gemaakt. Terwijl de balafoon ‘open’ lag ook gemerkt dat er aan de fijnafstemming van de kalebassen nog op twee plaatsen iets kon worden verbeterd. Gelijk ook maar even aangepakt. Met een ruime week had ze haar instrument weer thuis en klaar voor een optreden met haar maatjes uit Twente.

Kapot touwwerk
Touwwerk hersteld
Paul Nas
paul@paulnas.nl
Geen reactie's

Geef een reactie