Extra Large: 'Le Balafon Geant' - Paul Nas
18129
post-template-default,single,single-post,postid-18129,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive
Percussie begel;eiding voor de Balafon Geant

Extra Large: ‘Le Balafon Geant’

Ik neem tegenwoordig af en toe mijn ‘Balafon Geant’ mee. Hij is gemaakt als een kunstproject van Robert Hebrard. Deze Fransman maakte verschillende extra large instrumenten en deze balafoon is daar één van. Hij is pentatonisch gestemd in F-majeur. Alleen Meta en Rudy die ik ken hebben (Keita-)balafoons in die stemming. Meta zit hier met haar percussiemaatjes Natasja en Juliette voor de Balafon Geant tijdens de Balafoon Meeting 2017.

Uitproberen

Hieronder twee filmpjes gemaakt tijdens het Schier weekend 2015 met o.a. Mousse Drame, Haruna Dembele, Baba Toure en Adama Bilourou Dembele. Je kunt hem proberen alleen te spelen zoals ze hier doen, maar er waren ook verschillende mensen die gezamenlijk een ritme opzetten. Met meerdere spelers aan een balafoon.

Paul Nas
paul@paulnas.nl
Geen reactie's

Geef een reactie