Feestje bij Duizendpoot - Paul Nas
18495
post-template-default,single,single-post,postid-18495,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
Duizendpoot

Feestje bij Duizendpoot

Met veel plezier kijk ik terug op het jubileum van de djembé-school van Tim van der Veen: Een feestje bij Duizendpoot Percussie in Utrecht op 15 april. Een middag met workshops balafoon en djembé, gevolgd door presentaties van verschillende groepen djembé-spelers, een optreden van mijn balafoon lesgroep in De Bilt en een spetterende afsluiting met Oké Sene en zijn Sene Percu groep.

Workshop

Ik heb een uur workshop gegeven. Voor zo’n korte tijd is Tamako altijd en goede greep. Indie tijd kan je een basispatroon, de melodie en een liedje erbij introduceren. De drie dingen kan je in een klein arrangementje ook door verschillende groepjes tegen elkaar in laten spelen.  De Deelnemers aan deze workshop waren bijna allemaal leerlingen van Tim van der Veen. Fijn om te werken met mensen die al djembé en/of doundoun ervaring hebben! Daardoor konden we zelfs nog een tweede, at moeilijker patroon laten zien en meedoen.[/vc_row]

Workshop Duizendpoot
Optreden

Met Frits & Irene, Frank & Anja, Yvonne en Jan hebben we een aantal nummers gespeeld die in de lessen in De Bilt zijn aangeleerd. In de afgelopen lessen hebben we daarom gewerkt aan arrangementen en routine opdoen met deze ritmes. We speelden o.a.: Awa Dabole, Bo Yaro, Sinte Konofe, Jeriba en Bazani. Er zitten ook mooie liedjes bij deze balafoonstukken in het Bambara of Bwaba gezongen. Heeft iemand een filmpje?

Optreden De Bilt groep bij Duizendpoot
Paul Nas
paul@paulnas.nl
Geen reactie's

Geef een reactie