Kunstkwartier voorstelling - Paul Nas
18659
post-template-default,single,single-post,postid-18659,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Artquarter

Kunstkwartier voorstelling

Vandaag heb ik in het kader van Jeanpaul.cc weer eens de interactive voorstelling ‘De Dans van de Drummers’ verzorgd. Dit maal in de St. Jozefschool in Geldrop, in opdracht van ‘KunstKwartier’ (voor kunstontwikkeling voor Helmond, Geldrop-Mierlo en Nuenen). Het was een themadag op school en ’s ochtends hadden de kinderen van groep 7 en 8 zich al voorbereid op de voorstelling. 110 leerlingen hadden die ochtend al een deel van het boek gelezen en waren benieuwd hoe hun verhaal zou aflopen. In het eerste deel van de voorstelling worden de kinderen meegenomen naar Burkina Faso, het dorpje Ouezindougou en de familie Zongo. Ze maken kennis met het dagelijks leven op het platteland in de Savanne van West Afrika. In et tweede deel van de voorstelling wordt een deel van het verhaal De Dans van de Drummers gebruikt en tot leven gebracht. De voorstelling eindigt met een workshop waarin vijf verschillende instrumenten over de 110 leerlingen werden verdeeld. Elke leerling kreeg zijn of haar eigen opdracht en ieder instrument kreeg zijn eigen ritme mee. Uiteindelijk werd alles samen in een mooi Afrikaans percussiestuk  vertolkt. De leerlingen bedankten ons naderhand voor de leuke voorstelling en gelukkig waren ook de docenten en de aanwezige cultuurcoach van KunstKwartier enthousiast. Jan Wilms en ikzelf waren ook super tevreden en uitgelaten over de participatie en het enthousiasme van de leerlingen (van groep 7 en 8 nota bene!). De temperatuur was op deze bijna tropische dag flink opgelopen in de gymzaal. Na de voorstelling bleven nog een aantal leerlingen even hangen om ook de balafoon eens uit te proberen en te poseren voor ons decor. Met meerdere kinderen achter de balafoon werd er een interessant spel getoond en ze hadden er duidelijk plezier in.

KunstKwartier

Paul Nas
paul@paulnas.nl
Geen reactie's

Geef een reactie