AFROKICK 2018 - Blog - Paul Nas, de Balafoon is mijn Passie
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
19034
post-template-default,single,single-post,postid-19034,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
AfroKick 2018

AFROKICK 2018

Een korte terugblik op de heerlijke workshop-dag bij Eef Bresser met AFROKICK 2018 in Mijnsheerenland. Dit mini festival heeft een mooie traditie sinds jaar en dag dat het om de paar jaar gehouden wordt. Deze editie was zon overgoten en met veel verschillend aanbod. Voor mijzelf ook een bijzondere editie omdat ik er voor de eerste keer ook zelf een bijdrage aan leverde met een balafoon workshop.

Eerste keer meedoen

Sinds twee jaar geef ik al wel maandelijkse lessen balafoon voor de groep ‘Hoeksche Waard (later Dordrecht)’ in de studio van Eef aan de Blaaksedijk. Nu was ik deze keer gevraagd om bij AFROKICK een workshop te verzorgen. De workshops Djembé, Doundoun, Afrikaanse Dans, zang en Balafoon werden gehouden bij bevriende buren in de directe omgeving van de Studio van Eef. Zelf mocht ik met mijn leerlingen in de studio zelf de workshop geven. Maar op 26 mei was de zomer al aardig op gang gekomen en konden heerlijk buiten spelen achter de boerderij in de schaduw.

Met een leuk clubje (Leon, Rob, Hanny, Paulien, Wendy, Ineke, Hans en Yvonne) hebben we gewerkt aan het nummer ‘Sanata’ uit Mali / Burkina Faso. In het bijbehorende lied wordt opgeroepen aan een groepje vrienden , o.a. ‘Sanata’, om te verzamelen om samen iets leuks te gaan doen. Vervolgens word gezongen: He daar komt hij (‘Sanata’) al aan! Sanata is dus de naam van een jongen, die je in het lied makkelijk kan vervangen met andere namen.

Presentaties

Na de workshops een biertje in het gras en aansluitend een heerlijke Afrikaanse maaltijd. Daarna konden de verschillend groepen nog laten zien waar ze aan gewerkt hadden. Achtereenvolgens kwamen de verschillende workshops op verschillende locaties op het terrein met een presentatie . We hebben het publiek nog mee laten zingen met het lied van ‘Sanata’! Hier een filmpje met een impressie van de dag.

No Comments

Post A Comment