Schiermonnikoog 2018 - Paul Nas
19071
post-template-default,single,single-post,postid-19071,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
Schiermonnikoog 2018

Schiermonnikoog 2018

Het was een heerlijk weekend: Schiermonnikoog 2018 bij Djembé Dramé! Ongeveer 120 liefhebbers van West Afrikaanse muziek hadden zich donderdag en vrijdag per boot naar het eiland laten overzetten. Daar wachten hen een mooie groep aan docenten die de verschillende disciplines workshops zouden gaan verzorgen. Er werden weekendworkshops voor Djembé (met verschillende niveaus), Dans en Balafoon aangeboden. Daarnaast konden mensen per dag een uurtje inschrijven voor een extra kennismaking met een instrument. Zo kon voor 3 uur totaal les genomen worden in Talking Drum, Kora en Balafoon. Een uurtje Zang of Pilates, Dans voor percussionisten maakte het weekend compleet.

Balafoongroep

Ik mag de laatste jaren regelmatig de lessen verzorgen voor de balafoon. Maar liefst zeven leerlingen hadden zich voor de weekend balafoon workshop ingeschreven. Zo was de Amstelveen lesgroep in zijn geheel naar Schiermonnikoog afgereisd: Yvonne, Winnie, Ingrid, Hans, Inger en Bas. Verder waren Anja (De Biltgroep) en Hanneke (privé-leerling) van de partij. Voor Claudia, Jackie en Philip was de het een eerste of vervolg kennismaking. Met een aantal leerlingen was ik ook al wat eerder aangekomen op Schier en zo hebben we in de dagen vooraf ook al heerlijk kunnen spelen. Op de camping kon je met je tentje een plaatsje zoeken of één van de luxe ‘Safari-tenten’ (met koelkast!) huren. Ik sloot graag aan bij het clubje met hun Safaritent!

Subtropisch

Terwijl het in de rest van Nederland afzien was, met tropische temperaturen van rond de 35 graden, was het op Schiermonnikoog juist subtropisch aangenaam met steeds zo’n 25 graden; heerlijk! We moesten wel de schaduw opzoeken voor de lessen en samenspelen maar daar was het dan ook prima uit te houden.

Schiermonnikoog 2018
Schiermonnikoog 2018
Schiermonnikoog 2018
Schiermonnikoog 2018
Schiermonnikoog 2018
Schiermonnikoog 2018
Schiermonnikoog 2018
Schiermonnikoog 2018
Schiermonnikoog 2018
Schiermonnikoog 2018
Pauze tijdens Schiermonnikoog 2018
Schiermonnikoog 2018
Schiermonnikoog 2018
Paul Nas
paul@paulnas.nl
Geen reactie's

Geef een reactie