Marcato Mondial - Paul Nas
19471
post-template-default,single,single-post,postid-19471,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive

Marcato Mondial

Kindermusical ‘Afrika’ is uitgevoerd tijdens het Festival Marcato Mondial in Blerick op 9 september 2018. Naar een idee van Jan Wilms, uitgevoerd onder regie van Musical School ‘Stella Duce’ en regisseur Lisanne Weijmans. Voor velen het hoogtepunt van het Festival. In weekblad ‘Via Venlo’ waren maar liefst drie van de vier foto’s gemaakt bij de musical! Twee keer werd deze  uitgevoerd en daarmee werd een flink deel van het festival-publiek gediend. Aan de ouders en andere familie van de kinderen die stonden te kijken kon je met recht trots aflezen over de uitvoering van het mooie verhaal.

Levensles

Afrikaanse verhalen bevatten vaak een eenvoudige levensles als boodschap; zo ook dit sprookje. In twee nabijgelegen dorpjes ontstaat onenigheid als de rijkdom van het ene dorp wordt afgezet tegen de armoede van het andere dorp. Na een aantal verwikkelingen wordt duidelijk dat het materiële welvaart, hebben van dingen, niet belangrijk is. Zeker als het gaat om gelukkig zijn in het leven en met elkaar.

Marcato

Tijdens de zomervakantie hadden de kinderen in een soort van kindervakantieweek gewerkt aan spel, dans en muziek voor deze musical. Naast Lisanne voor de regie, heeft Jan Wilms percussie instructie gegeven. Daarnaast hebben Myriam van Lin (zang) en Antoinette Thierry (dans) nog workshops voor de kinderen verzorgd. Ik heb zelf een deel van de muziek met balafoons ondersteund. Een aantal kinderen heb ik ritmes voor de balafoon aangeleerd met bijbehorende liederen. Daarnaast heb ik de voorstelling ook zelf met balafoonspel ondersteund.

Korte oefentijd

Het is een hele prestatie geweest van de kinderen om dit stuk met alle daarin voorkomende kunst disciplines in te studeren. “Waar normaal minstens een half jaar aan gewerkt wordt, is nu in iets meer dan in één ingestudeerd!”

Paul Nas
paul@paulnas.nl
Geen reactie's

Geef een reactie