Hutje bouwen in Ouezindougou - Blog Paul Nas; De Balafoon, mijn Passie!
26653
post-template-default,single,single-post,postid-26653,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
Hutje bouwen

Hutje bouwen in Ouezindougou

Hutje Bouwen in Ouezindougou voor het project Buggenum (NL) – Ouezindougou (BF): Er werd in Ouezindougou in 2006 een festival terrein aangelegd met enkele traditionele hutjes. In dit filmpje zie je hoe dat gebouwd werd. Van verschillende stammen uit het land werden hun traditionele hut gebouwd. Het doel hiervan was een soort openlucht museum te creeren dat een toeristische attractie zou kunnen worden langs de route Ouagadougou – Bobo Dioulasso; de belangrijkste weg in het land. Tijdnes het festival, dat enkele maanden later zou worden gehouden, werden gasten ondergebracht in de hutten die om het festival heen waren gegroepeerd. Er werden zo’n 10 hutten neergezet maar ook een douche huisje en het gemeenschapshuis, die beide met cement werden verstevigd. De hutjes werden op traditionele wijze gemaakt met leem, zand, water en door de zon gebakken stenen. Iets meer van het dorpje en zijn bewoners kan je zien in een zelf gemaakt filmverslag van de ‘Tour de Ouezindougou’. en De Zongofamilie

Verval

Nog een keer werden de hutjes een paar laar later opgeknapt voor een tweede festival. De regentijd in Burkina eist echter zijn tol en de van zand en leem gebouwde hutten zijn kwetsbaar voor regenbuien. Jaar na jaar dropen de huisjes weer in elkaar tot het zand waaruit ze gemaakt zijn. Maar dit filmpje ‘Hutje Bouwen’ is gebleven en ik vind het leuk het alsnog te plaatsen als herrinnering aan het project en het festival in Ouezindougou.

Paul Nas
paul@paulnas.nl
Geen reactie's

Geef een reactie