Tour de Ouezindougou - Blog - Paul Nas, De Balafoon mijn Passie!
26645
post-template-default,single,single-post,postid-26645,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Tour de Ouezindougou

Tour de Ouezindougou

Engels Frans

Het al weer een aantal jaren geleden dat ik in Burkina het filmpje heb gemaakt met als titel: ‘Tour de Ouezindougou’ was voor het ondersteunen van een specifiek project in het dorpje Ouezindougo. dat is vlak bij Sabou, aan de weg tussen Ouagadougou en Bobo Dioulasso. Het was in de nasleep van het project Buggenum (NL) – Ouezindougou (BF) toen ik met Jan Wilms het dorpje bezocht. Er waren waterputten geslagen, de dorpsschool was uitgebreid, er was een festival geweest. Verder was er een gemeenschapshuis gerealiseerd, een foto-expositie en een tuintjes project waarbij omheining van de tuinen was gefinancierd.

Fietswedstrijd

Tijdens ons bezoek hebben we enkele giften uitgewisseld en we mochten fietskleding uitdelen die ter beschikking was gesteld door de fietswinkel van Buggenum. Ik vatte het plan op een fietstocht te organiseren in het dorp. Het was mij bekend geworden dat er in Burkina Faso regelmatig de wielerwedstrijd  ‘Tour de Faso‘ werd gereden. Ook was is er een mooie documentaire over verschenen die nog op internet te zien is. Het vond het leuk een plaatselijke tour de organiseren en daarbij fietskleding als prijzen uit te delen.

Filmverslag

Er bleek enthousiasme te zijn voor dit idee en er werd een parcours uitgezet op de parallel weg langs de grote weg van Ouagadougo naar Bobo Dioulasso. Als reporter nam ik plaats, achterstevoren op een brommertje om een filmverslag te maken. Niet ongevaarlijk maar zonder (mijn) kleerscheuren volbracht…. Over het resultaat ben ik best tevreden! Een mooi muziekstukje erachter gezet van Troupe Saaba en het grootste deel is gemaakt in een paar shots. Hopelijk heb jij ook plezier aan de Tour de Ouezindougou!

Filmpje dat ik maakt over de  ‘Tour de Ouezindougou’

Geen reactie's

Geef een reactie