Balafoonmeeting Kampeerweekend - Paul Nas Balafoon
27851
post-template-default,single,single-post,postid-27851,single-format-standard,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Balafoonmeeting Kampeerweekend

enfr

Met het uitvallen van allerlei leuke percussie- en Afrika evenementen kwam er in de agenda ineens ruimte voor het organiseren van een eigen activiteit. Nu Hertme niet door ging, leek het me wel mogelijk om een Balafoonmeeting Kampeerweekend te organiseren. Ik nodigde mijn leerlingen en een aantal mogelijk geinteresseerden uit. Er zijn in totaal 19 mensen meegegaan en dat leek me ook een mooi maximun zou zijn voor. Via Inger was ik uitgekomen op Camping De Kleine Wielen in Leeuwarden; zij heeft er zelf een vaste seizoens plaats en één van de weitjes “Sloten’ was zeer geschikt voor evenementen (de 11 verschillende weitjes zijn vernoemd naar de Friese elfsteden). Ik heb Bouba Kayta gevraagd om aan te sluiten bij de workshop en hij heeft of nog wat details over de behandelde ritnmes en de balafoon bijgebracht.

Vrijdagmiddag verzamelde de meeste zich op de camping; we hadden voor de eerste avond gevraagd dat iedereen wat te eten mee zou nemen. Ondanks de slechte weersvoorzuitzichten was het vrijdagavond droog en konden we buiten bij de tenten nog muziek maken.

Buiten lessen houden ging helaas niet dit weekend. Maar we konden prima terecht in het Dorpshuis  ‘Yn ‘E Mande’ van Tytjerkstradeel (het Timboektoe van Friesland!). Een mooie ruimte. Eenmaal binnen vergaten we dat het buiten af en toe pijpestelen regende….

We hebben gewerkt aan ‘Deni‘, een ritme dat ik eerder van Bouba Kayta geleerd had. Een tweede nummer was Kodanya.

Zaterdagavond gegeten in het restaurant van Camping De Kleine Wielen. Toen we klaar waren met eten, waren de andere klanten al naar hun tent of caravan terug gekeerd. Toen men vroeg of we nog iets wilde, stelde ik voor een dansvloer en wat muziek. Dat viel in goede aarde en zo hebben we nog twee uur lekker gedanst op muziek uit de jaren ’80 en ’90!

Zondag middag was het al weer klaar, en is zo’n weekend toch ineens snel voorbij. Nou ja, wie weet volgend jaar weer een Balafoonmeeting Kampeerweekend?

Paul Nas
paul@paulnas.nl
1 Reactie
  • Yvonne
    Geplaatst op 18:25h, 28 augustus Beantwoorden

    Het was een heel geslaagd weekend. Het slechte weer was jammer maar het spelen in het dorpshuis was eigenlijk heel erg leuk! Een mooi initiatief dat voor herhaling vatbaar is.

Geef een reactie