Waterland Kunstpad - Blogpagina - Paul Nas; De Balafoon is mijn Passie!
27881
post-template-default,single,single-post,postid-27881,single-format-standard,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Waterland Kunstpad – Update

en

 

Update!

Het Waterland Kunstpad 2020 is een groot succes geworden. Een paar honderd mensen hebben gespreid over de week de expositie in het bos kunnen  bezoeken.  Alle kunstenaars waren regelmatig aanwezig voor een performance of een toelichting op hun werk. We hebben geluk gehad met het weer. Het bleef de meeste tijd droog, behalve tijdens het optreden van het Waterland Trio. Gelukkig was er soep om de aanwezigen weer op te warmen.

In september wordt er in de bossen bij Tilburg, aan de oever van de Leie, een expositie georganiseerd onder de titel Waterland Kunstpad 2020.  Van 19 t/m 27 september 2020 vindt aan het “De Siptenpad “ het Waterland kunstpad plaats. Een kleinschalig project van 9 kunstenaars uit Tilburg en omstreken.

Water  is een zeer actueel thema binnen klimaatverandering en daarmee ook de rol die water speelt in het leven op aarde. Het maakt onze afhankelijke relatie met de natuur duidelijk. Het oproepen van vragen die over die relatie gaan is gemakkelijker in de natuur dan in de stad.   In Nederland is de echte natuur niet echt binnen handbereik, maar er is natuurlijk wel een buitengebied.   In het buitengebied van Tilburg  willen wij de bezoeker een route presenteren, waar cultuur en natuur, elkaar ontmoeten. Een plek waar de moderne stedelijke mens via zijn eigen taal van cultuur bevraagd wordt naar zijn beleving van de natuur .

De route die een aanzet kan zijn voor een reis. Een ontdekkingsreis naar binnen en naar buiten. Een reis waarvoor niet gevlogen hoeft te worden naar verre bestemmingen. Een reis die zelfs binnen de gemeentegrens door de Tilburgers op de fiets gemaakt kan worden.

Deelnemende kunstenaars: Josemieke Segers, Judith de Vries, Will Verhoeven, Gerry Peene, Bert van der Lee, Ger Stallenberg, Conny Mahieu, Elise van Meene , Frederik Theuwis en Jan van Ussel

Waterland Trio

Ik doe mee met een muzikaal drietal dat op een paar momenten tijdens de expositieweek muziek maakt als ‘Waterland Trio’. Op één van de nummers bespeel ik een Ghanese balafoon, ofwel een ‘Gyill’. Maar we doen meer! We spelen ook de andere nummers (waarbij ik ook zing en gitaar speel) met ‘Water’ als thema. Hieronder een vrolijke impressie van het betreffende nummer met de ‘Gyill’. Josemieke Segers op gitaar en Berndine de Wolff op accordeon. We spelen op 22 en 25 september rond een uur of zes s’avonds.

Meer over dit project op Facebook

Paul Nas
paul@paulnas.nl
1 Reactie

Geef een reactie