Framed Art 013 - Blog - Paul Nas; de Balafoon is mijn Passie!
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
29408
post-template-default,single,single-post,postid-29408,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Ramen Route St Anna

Framed Art 013

In het weekend van 26, 27 en 28 februari 2021 is er een Raam-Expo georganiseerd in de wijk St.Anna in Tilburg onder de naam Framed Art 013. Kunstenaars en andere geinteresseerde bewoners konden iets in  of voor hun raam aan de straat-zijde exposeren. Een wandelroute was uitgezet  en een programma boekje met informatie over de getoonde projecten. In de route was op verschillende plaatsen een muzikaal intermezzo.

Met twee van de groepjes waarin ik speel vulde we één plek om balafoonmuziek te presenteren. ‘Balabos’ met Mirjam (N’Goni) en Anton (Percussie) was er één. De ander mijn lesgroep Limburg met de gelegenheidsnaam ‘Bo Yaro’. Hierin deden Anja (Balafoon), Jenny (Balfoon en N’Goni), Gerard (Percussie) en Malu (Zang) mee.

Hieronder een paar filmpjes van de verschillende nummers die we brachten tijdens Framed Art 013.

Kodanya is een lied waarin gezongen wordt over dat je best gelukkig kan zijn zonder kinderen.

Ko danya ni di mousso bete, kodanya ni sorola
ni woulou ba bereko mousso bete kodanya ni sorola
Ko danya ni di mousso bete, kodanya ni karala
ni woulou fa bereko mousso bete kodanya ni karala

meer over dit ritme op de balafoon-pagina van Kodanya hier . Meer over Framed Art 013 op Facebook hier

Tyowa Bayo is een danser die met zijn wilde bewegingen, wat ruimte opo de dansvloer creeert…

I ri yo, i ri yo, bwè, bwè re e Tyowa Bayo (2x)
bè-i dan, bè-i dan, bè bè-i dan, wawèh soung ba o, bè-i dan wahwèh jeriba

meer over dit ritme op de balafoon-pagina van Tyowa Bayo hier . Meer over Framed Art 013 op Facebook hier

No Comments

Post A Comment