Vancouver Balafooncommunity - Blog - De Balafoon is mijn Passie!
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
31656
post-template-default,single,single-post,postid-31656,single-format-standard,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
Vancouver Balafon Community

Vancouver Balafooncommunity

Een tijdje geleden kreeg ik een bericht uit de  Vancouver Balafooncommunity en had contact met Corinne Durin uit Comox, een plaatsje dat gelegen is op Vancouver Island in aan de Westkust van Canada. Zei berichtte me dat zij bezig was met nummer te bestuderen die op mijn website staan. Uit de mail kreeg ik al de indruk dat ze muzikaal geschoold was. Maar ze vertelde ook dat ze zelf weer les gaf aan anderen in haar directe omgeving. E heeft een klasje met een paar mensen die bij haar aan huis les krijgen.  Ze hadden al gewerkt aan Be Lo We A We Lo en Diarabi Outtoro, maar ook Barica en Commis en nu was ze bezig met Gnasso! Ze vertelde ook dat er een levendige drum- en balafooncommunity is op Vancouver Island; o.a. in Victoria, de grootste stad daar. In het contract dat we daarna hadden hebben we uitgewisseld over stokken maken de enkele workshops die ze bij Mamoudou Diabaté heeft gevolgd.

Main ImageHover Image

Later stuurde ze een filmpje van een kleine demonstratie van Diarabi Outtoro met het groepje waarmee ze aan huis speelt. De deelnemers hebben zo te zien ook prima balafoon tot hun beschikking. Super! Ik mocht het hier delen, speel ze Corinne en jullie balafoongroep!

No Comments

Post A Comment