Hotel-Resto ZION optreden - Blog - Paul Nas, Balafoonpassie!
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
37873
post-template-default,single,single-post,postid-37873,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Optreden in Hotel-Resto ZION, Bobo Dioulasso

Ik heb op youtube een video gevonden van een muziek avond in Hotel-Resto ZION; het hotel waar we tijdens ons verblijf in Bobo Dioulasso normaal verblijven. Het is heerlijk om te zien en herinnert zo aan de workshops die we er al achter de rug hebben daar. Voor iedere ex-balafoon-Burkina reiziger moet het iets terugbrengen van de eer dat je er was.

Aan de titel en de namen erbij ziet het er naar uit dat Hadry het blijkbaar heeft georganiseerd in 2019. Ik kom hem elk jaar wel tegen. Deze jonge Zwitser is vaak voor langere tijd in Bobo en voelde zich thuis in ZION toen het nog echt een hotel-Resto was met optredens een een prima  stel beheerders (Adama en Odille). Inmiddels is er wel wat veraanderd en heeft hij ook zijn eigen B&B gecreëerd.

Op de Video zien we onder andere Innocent Kimpe, een getalenteerd balafoon speler die nu ook wel eens naar Europa reist voor optredens. Hij hoort tot de jonge generatie balafoon-helden van Bobo. Als wij er zijn, komen er steevast een aantal wel eens kijken en een beetje spelen op de prachtige balafoons van Youssouf Keita; een buitenkansje!

Ook zie je op de video de mango’s duidelijk hangen. Er staan een paar grote mango-bomen op de binnenplaats van ZION die ons een koel verblijf geven. Als wij er zijn (en ook nog eind februari, toen deze video is gemaakt), is de rijpheid van de mango’s nog niet op het hoogtepunt. Dat is wel jammer, want mango’s eten op de plaats in Afrika waar ze groeien is echt stukken lekkerder dan de geïmporteerde mango’s die we in Europa krijgen. 

Optreden in Hotel Resto Zion in Bobo Dioulasso
No Comments

Post A Comment