Kerstactiviteiten in Kesselsmuseum - Blog - Paul Nas
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
38106
post-template-default,single,single-post,postid-38106,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Kerstactiviteiten in Kesselsmuseum

Eind 2022 heb ik enkele Kerstactiviteiten in Kesselsmuseum Tilburg gedaan.

In het museum ben ik al een tijdje een dag in de week bezig met balafoonbouw, maar met vakantie periode doe ik ook activiteiten met kinderen. Een mooi verhaal over het ontstaan van de balafoon (met de bosgeest Dondori), en zelf klankstaven sorteren, op het frame leggen en gelijk de balafoon uitproberen. Het is het idee van een balafoon maken, wat ik meer feitelijk aan volwassenen aanbiedt om onder mijn begeleiding te komen doen. In het museum en bij mij thuis.

In 2022 heb ik voldoende Padouk hout gekocht om een aantal mooie klankstavensets te maken. In de afgelopen jaren heb ik al gewerkt om het frame te leren maken en te zorgen dat alle onderdelen mooi op hun plek zitten en een fijn bespeelbaar instrument ontstaat. Ook heb ik de afgelopen jaren talloze balafoons gerepareerd en gerestaureerd naar tevredenheid van mijn klanten. Youssouf Keita, mijn leraar / balafoonbouwer in Burkina Faso, raadt zijn afnemers van balafoons in Europa aanwezig door mij te laten onderhouden of repareren (een hele eer is dat voor mij….).

Op de website van het Kesselsmuseum staan nieuws-items waar mijn Kerstactiviteiten in Kesselsmuseum worden benoemd.

Kerstactiviteiten in Kessels

Hier ben ik met Henriette in het museum aan het werk met de reparatie van een balafoon.

In het Kessels museum werken ook andere instrumentmakers dagelijks aan reparaties en restauratie van instrumenten. Op donderdag werk ik vaak samen met Ton, die aan onder andere aan violen werkt. Hij maakt per ongeluk deze grappige foto.

Kerstactiviteiten Kessels
No Comments

Post A Comment