Donatie door Utamaduni - Blog - De balafoon is mijn Passie!
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
40113
post-template-default,single,single-post,postid-40113,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Donatie door Utamaduni

Donatie door Utamaduni voor Yiri Kan

Tijdens de evaluatie van het Utamaduni Dance Camp waar ik afgelopen zomer een workshop gaf (zie blog daarover hier), kreeg ik een berichtje van Christian. Hij was tijdens het camp mijn contactpersoon. Hij meldde dat ik een aanvraag kon doen voor een eenmalige subsidie door het fonds van Utamaduni: de ‘U-Kassen‘. Ik had Christian en anderen tijdens het camp al gesproken over Yiri Kan. Christian dacht dat ik er mogelijk voor Yiri Kan een subsidie aanvraag kon opstellen voor een donatie door Utamaduni U-Kassen van maximaal 7000 Deense Kronen. Dat is bijna € 1000,=.

Dat klonk prachtig! Ik had in de maanden ervoor al in Nederland ook al de nodige giften voor Yiri Kan gekregen. Ik vroeg aan Youssouf een plan met begroting te maken voor de belangrijkste dingen waarmee hij aan de slag wilde gaan.

Voor de start van het Educatieve erf van de Vereniging was een overkapping of ‘hangaar’, zoals Youssouf het noemde van groot belang. Daar kunnen de lessen die voor kinderen worden aangeboden, ook in de schaduw en uit de regen plaatsvinden. Daarnaast is een toegangspoort met informatiebord een noodzaak voor elke vereniging in Burkina Faso. Daarmee wordt aan iedereen duidelijk gemaakt wat er op die locatie gevestigd is. Zo werd een plannetje voor die twee onderdelen opgesteld. Dat was voor ongeveer € 1800,= en dat zou betekenen dat een maximale donatie van Utamaduni plus het geld dat ik zelf inmiddels had opgehaald, precies genoeg zou zijn voor de uitvoering van deze twee onderdelen.

Voor 1 september moest ik die aanvraag indienen en begin oktober zou er een besluit worden genomen. Afwachten in lichte spanning dus van het besluit uit Denemarken…..

Begin oktober kreeg ik bericht dat er 2000 Deense Kronen waren toegekend; het maximale bedrag!! Youssouf organiseerde gelijk een vergadering met het bestuur van Yiri kan in Bobo, en begon voorbereidingen aan de uitvoering van de werkzaamheden. Die kunnen binnenkort starten als hij terugkomt van zijn reis naar België en Nederland in november.

Een toepasselijk lied van het Utamaduni Camp

Tijdens het kamp afgelopen juli in Denemarken, leerde ik enkele liedjes uit het Sukuma-land in Tanzania. Het samen zingen van deze liederen was prachtig. Ze weren voorgezongen aanwezige Tanzaniaanse zangers of door leden van de Utamaduni Dance Troupe die al een paar keer in Tanzania geweest zijn. De liederen hebben een soort vraag en antwoord spel.

De teksten werden op grote vellen papier opgehangen om ze goed mee te kunnen zingen.

Het lied hier heeft de toepasselijke tekst:

“Wanneer de trommels klinken
kan niets me tegenhouden om te komen
Alleen als ik ziek word
en mijn lichaam zwak is …..”

Ulukalila Kang’Oma

 

zoals gezongen tijdens Utamaduni Camp ’23

Donatie door Utamaduni
No Comments

Post A Comment