Balafoon Meeting Presentaties lesgroepen - Paul Nas
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
18061
page-template-default,page,page-id-18061,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Balafoon Meeting Presentaties lesgroepen

FILMPJES PRESENTATIES LESGROEPEN BALAFOONMEETING

Leerlingen oefenen tijdens de Balafoonmeeting met ‘Bo Yaro’, het balafoonstuk dat wordt gespeeld bij de ondersteuning van het werk op het land. Arbeidsvitaminen terwijl de kracht van de jonge Bobo-man wordt geprezen! (filmpje gemaakt door Albert Cornelissen)

Lesgroep Hoeksche Waard speelt het balafoonstuk ‘Fantanmankene’ waarin wordt opgeroepen de zieke (vrouw) te ondersteunen en haar met verschillende voedsel te laten aansterken. (filmpje van Albert Cornelissen).

Lesgroep De Bilt speel ‘Kanouzo’ een balafoonnummer over ‘het liefste meisje van het dorp’. (filmpje van Karin van Leengoed).

Lesgroep De Bilt speelt ‘Sinte Konofe’ een balafoonstuk uit Burkina Faso dat zegt dat de natuur / god voor alles een oplossing heeft. Balafoonmeeting 2017, Tilburg, Nederland. (Film van Hugo van Casteren).

Hanneke Duijkers speelt ‘Wa Ere’, een nummer dat oproept te genieten van het leven. (film gemaakt door Hugo van Casteren)

Hanneke Duijkers speelt ‘Bazani’, een ode aan een vrijheidsstrijder uit Mali, begin vorige eeuw. Het eerste deel speelt ze samen met een looper-bastand waarmee ze laat zien hoe ze thuis balafoonstukken instudeert.  (film gemaakt door Hugo van Casteren)

Balafoongroep Hakiri (lesgroep Roermond met extra percussionisten en zangers) speelt ‘Famaden Korobo’, dat ervoor waarschuwt door belangrijke personen aan jou toevertrouwde geheimen niet door te vertellen. (filmmateriaal van Yvonne Smeelen en Albert Cornelissen)

Balafoongroep Hakiri (lesgroep Roermond met extra percussionisten en zangers) speelt ‘Ba Lo We A We Lo’, een nummer dat vertelt dat je eerst moet  werken, voordat je kan oogsten. (filmmateriaal van Hugo van Casteren)

Balafoongroep Hakiri (lesgroep Roermond met extra percussionisten en zangers) speelt ‘Djeneba’ een balafoonstuk dat maant tot verstand gebruiken. (filmpje van Yvonne Smeelen)