Kuku Cassé - Paul Nas
23817
page-template-default,page,page-id-23817,bridge-core-2.2.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-21.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Kuku Cassé

WAP - Pages

en

Als kind maakte Arafan Toure al trommelmuziek op bliken en houten dozen in de straten van Conacry. Zijn vader vond echter dat hij automonteur moest worden. Op zijn 18de werd hij tijdens zijn werk als monteur opgeroepen door het Ministery van Cultuur om te gaan spelen in het Nationaal Ballet. Hij was al beroemd vanwege zijn djembé-solo’s van Conakry tot Abidjan en nu werd hij de musicale motor van het ballet.
Van 1959 tot 1985 was hij hoofd-solist, schrijver en arrangeur voor het ballet en ook selecteerde hij nieuw jong talent. Hij speelde naast djembé ook doundounba, krin, kalebassen en Siko. Doordat hij steeds nieuwe ritmes bedacht kreeg hij de naam ‘doctor of rhythm’. In 1986 ging hij wonen en werken in Nederland en speelde o.a. bij ‘Fatala’ (speelde ooit met Peter Gabriel) en ‘Africa Soli’.

Bronnen

Lessen van Arafan Touré.

Laatst aangepast op 6 juni 2003