Marcato - Paul Nas
19144
page-template-default,page,page-id-19144,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Marcato

Musical ‘Afrika’ bij ‘Marcato Mondial op 9 september 2018

Deze pagina is voor de kinderen die meewerken aan de Marcato Mondial Musical ‘Afrika’ op zondag 9 september in Blerick. Dez wordt uitgevoerd op het podium voor het ’t Raodhoes op twee tijden ’s middags.  Op deze pagina vindt je wat hulpjes om de liedjes en de balafoonstukken voor de musical voor Marcato Mondial te kunnen nalezen, -luisteren en bekijken.

Marcato

Liedjes

Marcato
Bo Yaro

Een lied waarin wordt bezongen dat de jongens van de ‘Bobo’ stam  zo goed op het land kunnen werken. In Mali wordt het gespeeld als er op het land gewerkt wordt.

Ya-I Bo Yaro,         Mali djera, 

Ya-I Bo Yaro,         Mali djera, 

Ya Ho Marida Ah

O lo o dji Ya Ho, Toe A Fè Na’

Awa Dabolé

“Het feest (Awa) gaat beginnen (Dabolé Manoe)”!!

(Want de balafoonspelers zijn begonnen met de muziek)

Voorzang Paul: Awa Dabolé Manoe

Nazang allen: Awa Dabolé Manoe

Voorzang Paul: Awa Dabolé Manoe

Nazang allen: Awa Dabolé Manoe

Voorzang Paul: Awa Dabolé Anga Balanifo Dabolé Manoe

Nazang allen: Awa Dabolé (zonder Manoe!!)

Wil je misschien eens luisteren naar een opname die ik in een Afrikaans dorpje in Mali heb gemaakt? Ze zingen er door een megafoon! (omdat er geen electriciteit in het dorp is) klik hier

Yaro Le We va Fio (YaYa-Ho)

Hierin worden jongens en meisjes opgeroepen om wat te gaan werken (op het land of waterhalen of graan stampen of iets dergelijks) om geld te verdienen voor een mooie bruiloft.

Yaya-Ho,      Aroepa Boe Na Lee,     Yaya-Ho

Balafoon stukken