Beverly Hills Cop - Modern - Balafoonritmes - Paul Nas
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
37964
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-37964,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-portfolio-single-template-4,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 
Pentatonische balafoon

Beverly Hills Cop

Nieuw 24 februari 2023

B Beverly Hills Cop is het thema van filmmuziek van Beverly Hills Cop uit 1984 (met Eddie Murphy).
Het thema werd de hele film door gebruikt wat ongebruikelijk was. Het nummer bleef daarom wel lekker lang in je hoofd hangen…

Er werden meerdere acteurs voorzien voor de hoofdrol waaronder Mickey Rourke. Een grote kanshebber was Sylvester Stallone. Hij was echter niet tevreden over de het hoge komediegehalte van het script en stelde aanpassingen voor waardoor het verhaal grimmiger werd en meer actie zou bevatten. Het karakter ‘Billy’ Rosewood zou halverwege de film vermoord worden. Stallone kreeg zijn zin niet. Hij zou zijn ideeën verder uitwerken en zo de film Cobra gaan maken.

Eddie Murphy bleek de juiste kandidaat met een goede balans tussen charisma, humor en verantwoordelijkheid. Hoofdrolspelers Murphy, John Ashton en Judge Reinhold improviseerden een groot gedeelte van hun tekst. De filmploeg barstte dan ook regelmatig in lachen uit door hun optreden en in sommige scènes is dit nog terug te vinden. Zo kun je John Ashton en Judge Reinhold in sommige serieuze scènes zien lachen.

Hulp om Beverly Hills Cop te spelen op balafoon

Hoe lesmateriaal te gebruiken? Dat vindt je hier !

Marimba Cover

Thema van de filmmuziek

Beverly Hills Cop

Eddie Murphy is begonnen als stand-up comedian. Ook als acteur kreeg hij aanvankelijk vooral rollen waarin humor een belangrijke rol speelde. De Beverly Hills serie was een groot succes en wellicht een belangrijke stap in de grote doorbraak als acteur.

Bronnen:

Bron: Hakiri Koeta, Bobo Dioulasso, Burkina Faso, januari 2015
Youssouf Keita, Bobo Dioulasso, Burkina Faso, 2016, 2017.

Update geschiedenis
  • 24 februari 2023: Nieuw
No Comments

Post A Comment