DounDoun workshop - Paul Nas
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
27782
page-template-default,page,page-id-27782,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

DounDoun workshop

Ik ben weer begonnen met het geven van Doundoun workshop en -lessen. Ik miste het zelf het fysieke activiteit van intensief doundoun spelen. Ik vind het nu een mooie manier om een mooie activiteit aan te bieden die mijzelf ook veel voldoening geeft.

Ik heb jaren lang West Afrikaanse ritmes op djembé en doundouns gespeeld. Met Annye Folike, Afrodisiac en IDON! heb ik de routine opgedaan en inzicht gekregen in de strucyuur van vele ritmes. Ook heb ik deze geanalyseerd en beschreven op mijn WAP-pages; een databank voor West Afrikaanse percussie. Tijdens mijn 10 jaar ervaring als Balafoondocent heb ik gemerkt dat het overbrengen van het enthousiasme en van de ritmes mij goed afgaat.

Doundoun workshop voor 15 tot 30 personen

Drie verschillende toonhoogte van de trommels (Kenkeni, Sangban en Doundoun) zorgen samen voor een heerlijke ritme beleving. Ieder draagt daar op zijn of haar trommel aan bij, dus ook een fijne team-ervaring om die muziek samen te maken. Neem contact op om de mogelijkheden te bekijken en een programma samen te stellen!

Doundoun lesgroep / speelgroep

De Djembé is één ding, maar de doundouns zijn eigenlijk de basis voor de West Afrikaanse Percussie. Veel djembe spelers krijgen vroeger of later de behoefte zich goed in het doundoun spelen te verdiepen. dat kan op incidentele basis bij een bestaande djembe-groep of – bij voldoende belangstelling – met regelmaat op locatie.