WAP-pages - Indexpagina - Paul Nas Djembé & Balafoon
13609
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13609,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

WAP-Pages

Engels Frans

WAP-Pages

West-African Percussion pages

voor djembé ritmes notatie en informatie

Sinds 1998
Welkom op de WAP-pages!

 

De hier verzamelde informatie komt van vele docenten, workshops, boeken en andere media; Ieder met zijn of haar eigen ideeën en uitvoering van traditionele percussie. Personen die menen dat ik hun auteursrecht wel schend, vraag ik dan ook mij te informeren zodat ik iets kan aanpassen. Muziek leeft en is steeds in ontwikkeling! Mijn doel is vooral een naslagwerk te geven voor mensen die zich met deze muziek bezighouden. Heb je aanvullingen of correcties op deze WAP-pages dan hoor ik die graag!

Paul Nas
Thanx!

 

“Ik wil mijn dank en respect uiten voor de leraren die ik heb gehad; Youssouf Keita, Martin Bernhard en Mamoudou ‘Delmundo’ Keïta.  Verder heb ik interessante workshops gevolgd bij onder andere:  Arafan Touré, Ponda O’ Bryan, Famoudou Konaté, Ibro Konaté, Abdoulay ‘Oke’ Sene, Baba Touré, Momo Touré, Cécé Koly, Mamady Keïta, Hilde Gams , Kashoum Keita,  Aly Keita, Hakiri Koita en Gert Kilian. Blij dat ik hier via deze WAP-pages iets kan teruggeven en delen voor iedereen die West -Afrikaanse muziek wil beoefenen.

Paul Nas
Bedankt voor jullie hulp!

 

Victor Stok heeft veel geholpen bij het maken van de Percussie Studio Files. Federico Cristante maakte de Spaanse vertalingen. Paul Janse, Steffanus Kor en Jan Fuhlendorf maakten zelf hun eigen ritmes en voegde ze toe.  Moritz Köppen stuurde me betrouwbare notaties van interessante workshops die hij volgde. Vele anderen stuurde me hun bevindingen  die ik in de notaties en informatie heb geprobeerd te verwerken.

Abadza t/m Balakulanya
Balanen Masque t/m Bara Duu
Bolokonondo I t/m Dagyu
Dalah t/m Didadi
Djaa Kouroussa t/m Djondon
Donaba t/m Faraba
Foro Bingé t/m Gota
Gumbe t/m Kassa Dibon
Kassa Djibo t/m Kirin
Komodenu t/m Koredouga
Kowa t/m Lambé
Lengjen t/m Mamaya
Marakadon t/m Nantalomba
N'Fa Kaba t/m Sanja
Sanja Garanke t/m Sogolon
Soko t/m Sorofoli
Sorsornet t/m Tiriba
Torako t/m Wurende
Yabara t/m Yoleli