WAP-pages - Paul Nas; Djembé & Balafoon
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
13609
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13609,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 
West African Percussion Pages

WAP-Pages

Ritme notaties voor djembe- en doundoun, sinds 1998

Welkom op de WAP-pages!

….. en doneer voor een goed doel in West Afrika

Als je deze website fijn vindt of je hebt baat gehad bij het gebruik van deze pagina’s, overweeg dan een donatie te doen aan Yiri Kan. Deze stichting in Burkina Faso richt zich op balafoon-educatie, het behoud van de palissander boom en het bouwen van een balafoon-centrum in Bobo Dioulasso. Kijk alsjeblieft even op de website van Yiri-Kan . Dank je wel, Paul

De hier verzamelde informatie komt van vele docenten, workshops, boeken en andere media; Ieder met zijn of haar eigen ideeën en uitvoering van traditionele percussie. Personen die menen dat ik hun auteursrecht wel schend, vraag ik dan ook mij te informeren zodat ik iets kan aanpassen. Muziek leeft en is steeds in ontwikkeling! Mijn doel is vooral een naslagwerk te geven voor mensen die zich met deze muziek bezighouden. Heb je aanvullingen of correcties op deze WAP-pages dan hoor ik die graag!

Paul Nas
Bedankt voor jullie hulp!

Victor Stok heeft veel geholpen bij opzet van de Percussie Studio Files. Jeroen Lek heeft er later 60 stuks gemaakt zodat ik nu (2023) nagenoeg alle ritmes van Percussie Studio files kan voorzien. Federico Cristante maakte de Spaanse vertalingen. Paul Janse, Steffanus Kor en Jan Fuhlendorf maakten zelf hun eigen ritmes.  Moritz Köppen stuurde me betrouwbare notaties van interessante workshops die hij volgde. Vele anderen stuurde me hun bevindingen  die ik heb geprobeerd te verwerken.

Mijn docenten

“Ik wil mijn dank en respect uiten voor de leraren die ik heb gehad; Youssouf Keita, Martin Bernhard en Mamoudou ‘Delmundo’ Keïta.  Verder heb ik interessante workshops gevolgd bij onder andere:  Arafan Touré, Ponda O’ Bryan, Famoudou Konaté, Ibro Konaté, Abdoulay ‘Oke’ Sene, Baba Touré, Momo Touré, Cécé Koly, Mamady Keïta, Hilde Gams , Kashoum Keita,  Aly Keita, Hakiri Koita en Gert Kilian. Blij dat ik hier via deze WAP-pages iets kan teruggeven en delen voor iedereen die West -Afrikaanse muziek wil beoefenen.

Paul Nas
Abadza t/m Balakulanya
Balanen Masque t/m Bara Duu
Bolokonondo I t/m Dagyu
Dalah t/m Didadi
Djaa Kouroussa t/m Djondon
Donaba t/m Faraba
Foro Bingé t/m Gota
Gumbe t/m Kassa Dibon
Kassa Djibo t/m Kirin
Komodenu t/m Koredouga
Kowa t/m Lambé
Lengjen t/m Mamaya
Marakadon t/m Nantalomba
N'Fa Kaba t/m Sanja
Sanja Garanke t/m Sogolon
Soko t/m Sorofoli
Sorsornet t/m Tiriba
Torako t/m Wurende
Yabara t/m Yoleli