We gaan samen optreden! - Blog - Paul Nas, Balafoonpassie
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
18340
post-template-default,single,single-post,postid-18340,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
We gaan samen optreden!

We gaan samen optreden!

Bouba en ik hebben afgesproken: “We gaan samen optreden!” Gistermiddag weer eens langs gegaan bij Issa Bouba Kaita in Balk in Friesland waar hij woont. We hebben en een aantal nummers balafoon gespeeld en gezongen. Bouba, komt oorspronkelijk uit Mali, is nu Nederlander, en is een fantastisch balafonist, en een leuke kerel! Een handdruk bezegelt onze vriendschap en gezamenlijke wens ook meer samen op te treden. We proberen gelijk zijn nieuwe balafoon-draag-banden even uit. Ik heb er nooit eerder mee gespeeld, maar het lijkt me wel praktisch als je ‘lopend’ moet optreden. In het filmpje spelen we ‘Woro Ma Bwe”; een moment van geluk!

Bouba is ook verbonden aan Stiggelbout waar hij instrumenten verkoopt onder de naam ‘Bouba Percussion’. Hij maakt ook zelf instrumenten: Natuurlijk balafoons maar ook N’Goni’s en Kora’s. Die laatste twee zelfs electrische varianten, dus zonder kalebas maar met een element zoals dat in electrische gitaren ook wordt gebruikt. Daarmee kan je nog allerlei effecten toepassen.

Naschrift november 2022

Helaas is het er nog niet van gekomen om samen op te treden. De afstand Balk – Tilburg is blijkbaar toch te groot om zinvol af te spreken, samen te repeteren en arrangementen te maken. Wel jammer want het zou me een flinke impuls geven om reelmatig te kunnen spelen met iemand die er van jongs af aan mee bezig is geweest.

We gaan samen optreden!

No Comments

Post A Comment