Combinatie Concert - Blog - Paul Nas, de Balafoon is mijn Passie
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
18477
post-template-default,single,single-post,postid-18477,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Coimbinatie Concert

Combinatie Concert

We hebben een heerlijk optreden achter de rug! Op initiatief van Juliette, die mij regelmatig met percussie en zang begeleid bij optredens, is dit Combinatie Concert ontstaan. Zij zingt ook bij de ‘Singing Circle‘ en bracht haar dirigent op het idee om deze gecombineerde uitvoering op te zetten. Het resultaat is niet zomaar twee optredens binnen één concertavond, maar de twee deelnemende groepen hebben op verschillende plaatsen bij elkaar aangesloten; het merendeel van het optreden was de zang van de ‘Singing Circle’ en de Balafoonmuziek uit West Afrika samen te horen.

Singing Circle

Deze koorgroep zingt meerstemmige zang in verschillende stijlen. Er wordt gebruik gemaakt van liederen en mantra’s uit diverse culturen; veel Wereldmuziek. Het s een vrouwengroep en ze zingen op maandagavond in Breda onder leiding van Paulien Ongering. De ‘Singing Circle’ ziet haar kans om de zang van de groep te laten aanvullen met de melodische percussie van de balafoon en overige percussie om een keer extra ‘body’ te geven aan hun repertoire. Op de planing staat o.a. Yemaya Awoyo, Hanikouni,Woza Moya,Fey-Oh en Tukakumana Na Nkwe.

Bazani

Het Balafoon ensemble ‘Bazani’ speelt traditionele balafoonstukken uit Mali en Burkina Faso. De balafoon staat centraal in deze muziek, maar ook de N’Goni, de Afrikaanse luit, wordt hier en daar gebruikt. Verder aangevuld met percussie, zang, fluit en didgeridoo. De bezetting voor dit optreden is Jan van der Eijk (Balafoon,  N’Goni, zang), Yvonne Smeelen (Balafoon, zang), Celinda Scheepers (Fluit, Didgeridoo en zang), Juliette Es (percussie en zang) en Paul Nas (Balafoon en zang).  Voor Bazani is het een mooie gelegenheid de balafoonmuziek eens goed te laten begeleiden door een meerstemmige en enthousiaste zanggroep. Op het programma staat o.a. Sinte Konofe, Bo Yaro, Jeriba, Ba Lo We A We Lo, Kodine en natuurlijk Bazani!

Combi Concert
Combinatie Concert
Combi Concert
Combi concert
Combinatie Concert
No Comments

Post A Comment