Grobund 'Byggefest' Bouwfestival - Blog - Paul Nas & Balafoon
24299
post-template-default,single,single-post,postid-24299,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive
Grobund Byggefest Bouwfestival

Grobund ‘Byggefest’ Bouwfestival

Engels Frans

Ik ga een workshop geven balafoon-frame-maken tijdens het Grobund ‘Byggefest’ Bouwfestival aan de kust van Denemarken niet ver van Aarhus. Het is een kleinschalig festival dat zich richt op creativiteit en wordt gehouden van 15 tot 20 juli.  Mijn lief Karin is bezig met het leren van de Deense taal en het leek ons leuk om tijdens onze vakantie iets actiefs te doen waarbij we veel met Deense mensen in contact zijn. In onze zoektocht op internet kwamen we terecht bij dit festival waar naast de muziek ’s avonds, overdag aan allerlei bouwprojecten kan worden gewerkt. Ik heb de organisatoren van het Byggefest Festival gevraagd of ik er een workshop zou kunnen doen waarbij ik 2 frames maak voor balafoons. Ik ga in clubjes met twee of drie mensen aan twee frames werken. Hierbij neem ik vanuit Nederland twee klankstaven-sets en kalebassen mee om in de frames te bevestigen. Zo kan ik ter plaatse twee mooie balafoons maken. Eén ervan zal een plaatsje krijgen in het muziek centrum van de Grobund-gemeenschap. Dat is een initiatief dat een duurzame, afval-vrije en schulden-vrije leefgemeenschap aan het opbouwen is. Op de locatie waar hun ‘eco-village’ is gestart, wordt ook dit ‘Grobund Byggefest’ gehouden. Ik neem natuurlijk ook een paar workshop balafoons mee en zal voor liefhebbers ook een eerste muzikale kennismaking geven met de balafoon.

Vertaling een deel van de Deense website:

Grobund Byggfest Bouwfestival is  een festival dat zich richt op creativiteit! Door met het hoofd en de handen te creëren, te bouwen en te leren creëren we kaders voor, interculturele ontmoetingen, diversiteit, samenwerking, feest en kleuren. Het Grobund Building Festival is als een pretpark met bouw-attracties in plaats van achtbanen! We zijn op zoek naar bouwmaterialen, gereedschappen en hulp voor elke bouwplaats of bieden de mogelijkheid deel te nemen aan een groter project dat wordt georganiseerd door ervaren bouwers. We bieden activiteiten en bouwprojecten waaraan zowel kinderen als volwassenen kunnen deelnemen. Je hebt geen ambachtelijke ervaring nodig en je bepaalt zelf hoeveel u wilt bouwen en hoeveel u wilt genieten. Bovendien kunt u deelnemen aan gemeenschappelijk eten, workshops, lezingen en concerten.

Iedereen is mede-schepper op het festival

Grobund building festival is een co-creërend festival, in de gemeenschap prijzen worden de  vrijwillige praktische taken erg gewaardeerd en verdeeld.  In de bar te werken / Hulp in de keuken / Afwashulp / Toiletten nakijken / Afval bakken nakijken /  beheren / Bouwterrein schoonmaken / Rommel opruimen.

Wanneer u incheckt, moet u “een lootje trekken”! Hier zet je het rad van fortuin van het festival aan, dat op één van de bovenstaande taken terechtkomt. Je kunt de taak alleen of met je vrienden regelen. We kijken er naar uit om samen met u het coolste festival samen te creëren

Byggefest

‘10% van het budget van het festival gaat naar duurzame initiatieven, lokaal en wereldwijd’

Wat kost de entree? (prijsniveau 2019)

Een zesdaags passe partout voor het Grobund ‘Byggefest’ Bouwfestival kost DKK 500. (€ 67,=). Een dagkaart voor Grobund Building Festival kost DKK 175.(€ 23,50) Er is natuurlijk ook een passe partout voor de kleine bouwers van 250 kr. De kleintjes komen gratis binnen.

Grobund Byggefest Bouwfestival

Je kunt etenstickets kopen voor alle maaltijden, samen met zijn ticket. Het eten is vegetarisch / veganistisch. Ontbijt – 30 kr. / Ontbijt – 40 kr / Diner – 50 kr

Waar is het festival?

Adres: Kaarsbergvej 2, 8400 Ebeltoft. Het festival is gelegen in een idyllische omgeving aan het strand aan de neus van Djursland, 4 km ten zuiden van Ebeltoft, in het midden van Denemarken.

Accommodatie

Speciaal voor het Grobund Building Festival is er een kampeerterrein voor tenten op 20 meter van het strand. Als je met een caravan, woonboot of iets dergelijks komt, neem dan vooraf contact op met de organisatoren. festival@byggefest.dk

Wat moet ik meenemen?

Tent, slaapzak, matrasje, Werkkleding en schoenen, Zonnebrandmiddel en muggenspray, Cash / credit card / mobilepay, Je eigen gereedschap als je wilt, Er is een beperkte tool voor leningen

Het festival biedt gratis:

Uitlenen van gemeenschappelijke hulpmiddelen, boormachines, cutters, decoupeerzagen. Daarnaast is er de mogelijkheid om (onder begeleiding) een motorzaag, zaagmolen, kolomboor etc. te gebruiken, bouwmaterialen, bouw-ideeën, muziek, workshops.

Voorzieningen:

Keuken en bar / Handwas stations / Zelfgebouwde toiletten / Heerlijk strand- en zeewater

De keuken biedt: Ontbijt (8-11 uur) / Ontbijt (13-15) / Diner (18:30 – 20:00 uur)

Het is mogelijk om vegetarisch voedsel te kopen. Helaas hebben we niet de middelen om te koken, waarbij rekening wordt gehouden met veganisten of allergieën

De bar (08-02) biedt: bier / water /drankjes / shots. Daarnaast koffie, cake, ijs, toast en nacho’s

NB! Deze openingstijden voor de keuken en de bar zijn ongeveer tijden!

Entree
Wie controleert de bouwprojecten?

Het is niet altijd een bekwame, professionele supervisor die de bouwprojecten beheert. Het kunnen ook ondernemende mede-scheppers zijn zoals jij, die voor hen kunnen staan. NB! De bouwprojecten en andere activiteiten van het festival zijn op eigen risico. Mocht het ongeluk uit zijn, dan heeft het festival een team van Samaritanen klaarstaan om te helpen.

Wie zit er achter het festival?

De vereniging Grobund is de vrijwillige vereniging achter het festival. Het doel van de vereniging is om initiatieven te initiëren die werken met afvalvrije, schuldenvrije, off-grid constructie en groen ondernemerschap. Lees meer en word lid van Grobund.org. Wil je deelnemen als vrijwilliger, een workshop uitvoeren of een workshop volgen? Schrijf naar festival@byggefest.dk voor deelname aan het Grobund ‘Byggefest’ Bouwfestival.

Geen reactie's

Geef een reactie