Negunya bij VDON Festival 2019 - Blog - Paul Nas & Balafoon
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
26020
post-template-default,single,single-post,postid-26020,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Negunya bij VDON Festival

Negunya bij VDON Festival 2019

Op 24 november was er een mooi optreden in Delft en speelde Negunya bij VDON Festival 2019 tijdens het jaarlijkse Djembé Festival dat wordt georganiseerd door de Vereniging voor Djembe Onderwijs (VDON). Voor de derde keer gaf ik er een balafoon workshop, deze keer voor 14 deelnemers gecombineerd met percussie ondersteuning en zang. Lesgroepen van docenten konden zich aan het eind van de middag presentaeren en de lesgroep in Uithoorn, ofwel Negunya-Balafoon zag de kans er een presentatie te doen. We traden er op met de nummers: Senalé Malin, Tyowa Bayo, een N’Goni stuk en een medly van Awa Dabolé-Bo Yaro. (zie de ritme pagina om deze ritmes te bestuderen).

Negunya bij VDON Festival
Negunya in Delft
Negunya bij VDON Festival

Negunya bij VDON Festival 2019

De Vereniging Djembe Onderwijs Nederland, ofwel VDON, is een vereniging van docenten die actief zijn op het gebied van djembe-onderwijs in Nederland. De vereniging heeft als doelstelling: ‘Het bevorderen van de kwaliteit van het djembe-onderwijs in Nederland, alsmede het bij een zo groot mogelijk publiek vergroten van het bewustzijn ten aanzien van de kunst van het djembe-spel en daarmee samenhangende tradities’.

Vraagbaak

Bij de VDON kun je terecht met al je vragen over de djembe, djembemuziek en de bijbehorende dans. Stuur een berichtje naar info@djembe-onderwijs.nl. Binnen 2 weken kun je antwoord verwachten. Je vraag en het antwoord worden in de vraagbaak geplaatst. Bedankt voor je belangstelling!

No Comments

Post A Comment