Zomeratelier Loon op Zand - Blog - Paul Nas, Balafoonpassie
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
29831
post-template-default,single,single-post,postid-29831,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Zomeratelier Loon op Zand

Zomeratelier Loon op Zand

Van 9 tot en met 12 augustus geef ik een vierdaagse balafoon workshop tijdens het Zomeratelier Loon op Zand! Vier dagen lekker met Afrikaanse muziek bezig zijn. En als je wilt met kamperen en een kampvuur s’avonds. Nieuwe mensen ontmoeten terwijl je bezig bent met muziek (of een andere workshop).

De Troubadour van Burkina Faso

De balafonist vertelt met zijn instrument over de geschiedenis van de West Afrikaanse volkeren en zijn helden, maar geeft ook levenslessen en wijze raad bij actuele ontwikkelingen. Houten klankstaven, kalebassen en daarbij een speelstok in elke hand; de pentatonische balafoon klinkt altijd goed! We gaan verschillende ritmes spelen met twee patronen en een melodielijn. Voor wie wil kan erbij zingen.

Iedereen met gevoel voor ritme in hun handen en/of percussie ervaring die wil kennismaken met de pentatonische (vijf-tonige) balafoon is welkom. We gaan werken aan verschillende ritmes waarmee we al snel muziek kunnen gaan maken. Ik neem voldoende balafoons mee. Tijdens de lessen gebruik ik een handige aanduiding voor de verschillende klankstaven die je helpen bij het spel.

We gaan aan de slag met maximaal 10 personen voor de balafoon workshop. Daarnaast zijn nog maximaal 3 mensen welkom die met zang en kleine percussie het Afrikaans orkest willen aanvullen.

Inschrijven en meer informatie over de andere workshops tijdens het Zomeratelier Loon op Zand

Update:

Helaas is de balafoon workshop deze keer niet doorgegaan. Mogelijk dat ik een ander jaar voor eigen leerlingen iets probeer te combineren met dit initiatief.

No Comments

Post A Comment