Wandel4daagse Alkmaar - Blog - Paul Nas
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
32084
post-template-default,single,single-post,postid-32084,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Negunya bij Wandel4daagse Alkmaar

Met een flinke club van Negunya hebben we gespeeld tijdens de laatste dag van de Wandel4daagse Alkmaar op 18 juni 2022. Nadat we eerder deze maand al hebben gespeeld bij het Tuintonenfestival in Watergang zijn we nu naar Alkmaar gegaan om eens een dagje lekker door te spelen. Zowel de Djembé/Doundounsectie als de balafoonsectie waren goed vertegenwoordigd. Bovendien was Youssouf Keita (die in deze tijd in Nederland was) er de hele dag bij. Hij was voor ons een duidelijke bron van inspiratie en de kwaliteit van ons optreden was door zijn inbreng natuurlijk gelijk een stuk hoger! Youssouf is zelf ook steeds meer aan het zingen. Vroeger vond hij zich geen zanger, maar hij vindt het toch te leuk om het niet te doen.

Aan het eind van de middag kwam Aly Keita, zijn broer uit Berlijn aan in Alkmaar om zijn broer een paar dagen op te zoeken terwijl die in Nederland is. Hij heeft ook nog even meegedaan met de laatste nummers die we speelden.

Zo’n dag is ontzettend leuk om te doen, maar ook steeds een goede oefening om langdurig nummers te spelen, te zoeken naar de patronenn die je kent en samen te spelen met je balafoon-maatjes.

Een gezellige muziekdag met Yvonne, Winnie, Hans, Rik,  Meghan, Ellen, Dirk, Joep, Robert, en Robert, Marcin, Youssouf, Aly en ikzelf. Hieronder kan je een deel van onze dag tijdens de Wandel4daagse Alkmaar meekrijgen door een aantal (best lange) filmpjes die Arno maakte.

No Comments

Post A Comment