Amsterdam Marathon 2022 - Blog - Paul Nas, Balafoonpassie
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
37661
post-template-default,single,single-post,postid-37661,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Amsterdam Marathon 2022

Amsterdam Marathon 2022

Negunya heeft langs de weg gespeeld tijdens de Amsterdam Marathon 2022. Na het slecht weer dat we hadden bij de Dam-tot-Damloop hoopten we op mooier weer. Het was wel koud maar ook met een zonnetje; dus lekker muziek gemaakt voor de hardlopers. We stonden langs het hoofdparkours voor de wedstrijdlopers  en dat maakte de tijdsduur overzichtelijk met een paar uur. Het betekende wel een constante stroom van lopers en daarbij dus eigenlijk de morele plicht om voortdurend te spelen.

Zelf heb ik ook weer eens fijn op de bastrommels gespeeld die voor de djembé ritmes gebruikt worden. Ik mis het soms wel eens dat ik nu vooral met de balafoon speel, en niet meer de heerlijk fysieke inspanning van het doundoun – of sangban spelen ervaar. heerlijk om Soli weer eens te spelen en de Dununbè. Robert, Robert maar ook Yvonne zijn fijne spelers gebleken waarmee ik lekker kan jammen op de bastrommels.

Marcin had zijn klarinet meegenomen en Bas zijn N’Goni. Mooie aanvullingen op de balafoon muziek!

Gelukkig waren we met een flinke club die zowel balafoon nummers als Djembé / Doundoun nummers kon brengen:

Yvonne, Anne Marie, Bas, Marcin, Anno, en met foto: Rik, Robert en Robert en ikzelf

Het was een mooie gelegenheid een aantal van onze nummers op te halen en goed door te spelen! De lopers kregen er toch maar een klein stukje van mee en stopten niet om te luisteren of ons te corrigeren (ha, ha!)

No Comments

Post A Comment