Burkina Faso - EU Werksessie - Blog - Paul Nas
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
40429
post-template-default,single,single-post,postid-40429,single-format-standard,bridge-core-3.1.3,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.3,vc_responsive
Burkina Faso – EU Werksessie

Burkina Faso – EU Werksessie voor nieuwe samenwerking

(Ouagadougou, 04 oktober 2023) Een delegatie van de Europese Unie, onder leiding van de EU-vertegenwoordiger voor de Sahel, mevrouw Emanuela DEL RE, is op 03 oktober voor een werkvergadering ontvangen door een regeringsdelegatie van Burkina Faso voor een Burkina Faso – EU Werksessie om samenwerking nieuw leven in te blazen.

De besprekingen spitsten zich toe op de veiligheids-, humanitaire en sociaal-politieke situatie in Burkina Faso en de mechanismen om de samenwerking met de Europese Unie te versterken.

Burkina Faso presenteerde de veiligheidssituatie in het land, die sinds november 2022 is verbeterd dankzij het offensief onder leiding van de strijdkrachten, waardoor plaatsen die onder controle van terroristen stonden geleidelijk konden worden bevrijd en bevoorraad.

Volgens de sprekers uit Burkina Faso rekent het land op de steun van zijn partners, waaronder de Europese Unie. Maar terwijl Burkina Faso hoopt op deze steun, staat het erop zijn soevereiniteit te respecteren en rekening te houden met zijn prioriteiten.

De delegatie van de Europese Unie verwelkomde de inspanningen van de overgangsregering om tegemoet te komen aan de aspiraties van het Burkinese volk, te beginnen met veiligheid. Zij beloofde Burkina Faso te blijven steunen bij het aangaan van de uitdagingen op het gebied van veiligheid, humanitaire hulp en financiering van ontwikkelingsprojecten.

Aan het einde van de openhartige gesprekken beloofde de EU-vertegenwoordiger voor de Sahel de boodschappen uit deze Burkina Faso – EU Werksessie en prioriteiten van Burkina Faso over te brengen aan haar collega’s in de 27 lidstaten van de Europese Unie.

Hier een link naar het originele artikel

No Comments

Post A Comment