Fabriek Goud-raffinage steenlegging - Blog - Paul Nas.
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
40283
post-template-default,single,single-post,postid-40283,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
fabriek Goud-raffinage

Eerste steen gelegd voor fabriek Goud-raffinage

“Ten eerste is het een kwestie van soevereiniteit. We zijn een goud-producerend land, maar we hebben geen controle over het goud dat we produceren. We zullen ons goud niet langer naar het buitenland brengen om het te laten raffineren”, verklaarde kapitein Ibrahim Traoré na het leggen van de eerste steen voor de fabriek Goud-raffinage. Volgens hem heeft het land geen controle over de productie, marketing en raffinage van goud en daarom is er een complete keten opgezet om het goud in Burkina Faso te raffineren. Hij wees er ook op dat een grote hoeveelheid goud het land op frauduleuze wijze verlaat en bijdraagt aan het terrorisme.
“We weten dat de werkelijke inhoud van het ruwe goud dat eruit komt heel belangrijk is. Vandaag leggen we de de eerste steen van onze raffinaderij.”
Het staatshoofd zei verder dat het niet langer tijd is voor toespraken, maar voor actie, wat hij uitlegde met de officiële start van de eerste goudraffinaderij, die naar verwachting over 11 maanden 150 ton staven per jaar zal produceren.

“Deze fabriek Goud-raffinage zal een raffinagecapaciteit hebben van 400 kilo goud per dag, of 150 ton goud per jaar” zei de minister van Mijnbouw van Burkina Faso, Simon-Pierre Boussim, tijdens de ceremonie om de bouwwerkzaamheden te starten.

“Deze industriële eenheden, die worden opgezet in het kader van de bevordering van de waardeketen van de mijnbouwindustrie, zullen helpen om waarde toe te voegen aan mijnbouwproducten op nationaal niveau door de uitvoer in ruwe staat van een groot deel van het gewonnen goud te beperken, en om de aanhoudende fraude in de ambachtelijke en half-gemechaniseerde mijnbouw te bestrijden”, benadrukte hij.
Volgens cijfers van het ministerie van Mijnbouw had het land op 31 december 2022 elf industriële goudmijnen in productie.
Hij onthulde dat de industriële goudproductie op 31 december 2022 57,674 ton bedroeg, vergeleken met 66,858 ton in 2021, terwijl de opgegeven ambachtelijke goudproductie 266 kg bedroeg in 2021, vergeleken met 457 kg in 2022.
De directe inkomsten voor de staatsbegroting stegen van 430,916 miljard FCFA (718 miljoen dollar) in 2021 naar 540,984 miljard FCFA (902 miljoen dollar) in 2022, een stijging van 110,068 miljard FCFA (183 miljoen dollar) in absolute waarde, volgens cijfers van de minister die verantwoordelijk is voor de mijnen.
Boussim voegde eraan toe dat de inkomsten uit de goudexport naar schatting zijn gestegen tot 2099,1 miljard FCFA (3,5 miljard dollar) in 2022, wat 73,86% van de exportinkomsten vertegenwoordigt, waardoor het sinds 2009 het belangrijkste exportproduct van het land is.

In de komende dagen zal de regering van Burkina Faso nog een afvalverwerkingsfabriek opstarten.

Op TeamTV (digital televisie, via Facebook). Op het televisie nieuws van RTB (16.35 minuut) en

No Comments

Post A Comment