Faso Danfani Toga's - Blog - Paul Nas, Balafoonpassie!
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
40338
post-template-default,single,single-post,postid-40338,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Faso Danfani Toga's

Faso Danfani Toga’s

Op dinsdag 28 november 2023 zat de eerste minister, Apollinaire Joachimson KYELEM de TAMBELA, een ceremonie voor op de Joseph KI ZERBO Universiteit om unieke Faso Danfani toga’s te overhandigen aan docenten en onderzoekers van Burkina Faso’s Instituten voor Hoger Onderwijs en Onderzoek . De ceremonie werd geleid door de voorzitter van de overgangswetgevende vergadering, Dr. Ousmane BOUGOUMA, die werd bijgestaan door professor Adjima THIOMBIANO, minister van Hoger Onderwijs, Wetenschappelijk Onderzoek en Innovatie.

Faso Danfani: een nieuwe made-in-Burkina-toga voor docenten en onderzoekers aan openbare hogescholen & universiteiten

Deze ceremonie voor het dragen van de unieke toga in openbare universiteiten maakt deel uit van het beleid van de regering van Burkina Faso om het dragen van de Faso Danfani binnen openbare instellingen te bevorderen. Vanaf dinsdag 28 november 2023 zullen docent-onderzoekers aan openbare universiteiten de toon zetten.

In totaal zijn (576) vijfhonderdzesenzeventig docenten hoger onderwijs en onderzoek, waaronder (109) honderdnegen vrouwen, bevorderd tot universitair hoofddocent. Bij deze gelegenheid droegen zij hun nieuwe, in Burkina gemaakte, toga. De Faso Dan Fani-jurken worden voortaan gedragen door alle docenten die geregistreerd staan, in instellingen voor hoger onderwijs en onderzoek en in het nationale centrum voor wetenschappelijk en technologisch onderzoek tijdens officiële ceremonies en examens.

Dit initiatief is het resultaat van de politieke wil van de regering om de culturele identiteit van het land te benadrukken door het werk van weefsters te promoten.

De jurken werden na een selectieproces gemaakt in Burkina Faso door een Burkinese ontwerpster. “Deze naaister verdient het om onderscheiden te worden en daar ga ik voor zorgen. Ze verdient een felicitatie omdat ze meer dan (100) honderd mensen in dienst heeft”, benadrukte de regeringsleider, Maître Apollinaire KYELEM uit Tambèla. De premier drong er bij alle andere instanties op aan om in de voetsporen van de universiteitsdocenten te treden.

Ook de voorzitter van de Joseph Ki-Zerbo universiteit, professor Jean François KOBIANE, spoorde de gepromoveerde docenten aan om harder te werken, want de verwachtingen waren enorm. Jacques SIMPORE, hoogleraar genetica en moleculaire biologie, hield een presentatie waarin hij de nieuw gepromoveerde docenten opriep om de principes van ethiek en professioneel gedrag in hun verschillende vakgebieden te respecteren.

Oorspronkelijk bericht: hier

Niet alleen deze Faso Danfani Toga’s, maar met ingang van het nieuwe schoolseizoen gaan ook de kinderen in Burkina Faso naar school in een kostuum dat in Burkina gemaakt is van katoen uit Burkina.

Faso Danfani Toga's
Faso Dafani
Faso Dafani
No Comments

Post A Comment