Stichting Sahelp - Blog - Paul Nas, balafoonpassie!
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
41283
post-template-default,single,single-post,postid-41283,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Sahelp

Stichting Sahelp

Er zijn veel organisaties in Nederland die projecten in Burkina Faso ondersteunen. In het verleden ben ik betrokken geweest verschillende initiatieven zoals  de Stichting Buggenum – Ouezendougou en Stichting Yelkabé (beide zijn nu gestopt). Recent heb ik geholpen met de oprichtin g van de Vereniging Yiri Kan, De Stem van de Boom’. Vandaag aandacht voor een initiatiuef in de omgeving Oss; Stichting Sahelp.

Stichting Sahelp is opgericht januari 1978 die zich heeft toegelegd op de ondersteuning van projecten in Burkina Faso onder het motto “Help de mensen in Burkina Faso zichzelf te redden”. Voor ons betekent dit dat er bewezen behoefte vanuit de Burkinabè aanwezig is en dat zij hier ook zelf een bijdrage aan leveren in de vorm van eigen inzet. De Stichting richt zich daarbij op de meest kwetsbaren binnen de stedelijke omgeving en op het arme deel van het platteland. De projecten bestaan uit kleuter- en avondonderwijs en zijn beroepsgericht voor de kansarmen in de vorm van naaischolen en agrarisch onderwijs.

Op het platteland zet Sahelp zich in voor een integrale verbetering van hun leven. Dit gebeurt door het plaatsen van waterpompen om de drinkwatervoorziening en hygiëne te verbeteren, het realiseren van wateropvangplaatsen voor tuinbouw en het drenken van vee.

Analfabetisme wordt tegen gegaan door basisonderwijs voor iedereen en leveren weefgetouwen zodat gezinnen hun inkomen verhogen, waardoor het betaalbaar wordt om kinderen vervolgonderwijs te laten volgen. Het levert tastbare resultaten op!

Bezoek de website van de stichting: Stichting Sahelp

Sahelp
No Comments

Post A Comment