Elektrische NGoni - Blog - Paul Nas; De Balafoon is mijn Passie!
26302
post-template-default,single,single-post,postid-26302,single-format-standard,bridge-core-3.0.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Electrische NGoni

Elektrische NGoni

Engels Frans

Mijn vriend Bouba Kaita is een Malinese Nederlander, die nu al een aantal jaar in Nederland woont en werkt met zijn gezin. Hij was griot in Mali en speelt verschillende instrumenten, zowel Afrikaans als Westerse instrumenten. Hij speelt onder andere fantastisch Balafoon, N’Goni en Kora. In Nederland probeert hij zijn bestaan als muzikant weer op te bouwen en speelt bij gelegenheden waar hij zich kan laten zien. Maar naast muzikant is hij ook instrumenten maker van traditionele instrumenten. Hij bouwt zelf ook Balafoons, en traditionele Kora’s en N’Goni’s (met kalebas). Hij hoopt binnenkort ook aan de slag te kunnen gaan bij een Vancore Percussion Instruments in Joure, vlak bij waar hij woont. Recentelijk heeft hij een elektrische Kora en een elektrische NGoni ontwikkeld. Deze hebben geen kalebas maar een electrisch element, zoals bij een electrische gitaar. Een klein stukje geitenvel is wel gbruikt om de orinele klank van de Afrikaanse Kora en Ngoni zoveel mogelijk te behouden.  Hier enkele foto’s en een filmpje van een prototype N’Goni dat hij gemaakt heeft. Wil je meer weten over deze Elektrische NGoni of andere instrumenten die hij kan maken? Neem contact met hem op via 06-84946182. (Sommige van zijn instrumenten zijn ook te koop via Stiggelbout)

Paul Nas
paul@paulnas.nl
Geen reactie's

Geef een reactie