Vereniging Behoud Moerenburg - Blog - Paul Nas
39739
post-template-default,single,single-post,postid-39739,single-format-standard,bridge-core-3.1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
Vereniging Behoud Moerenburg

50 jaar Vereniging Behoud Moerenburg

Engels Frans

Via via kwam de vraag bij mij terecht of ik iets kon doen bij de jubileumviering van het 50 jaar Vereniging Behoud Moerenburg in Tilburg. Het landschapspark staat in onze stad vol in de belangstelling, ook al omdat de gemeente Tilburg er een omstreden plan voor (alweer meer) horeca ontwikkeling heeft. Ik ben tegen de plannen zoals ze er liggen en hoop dat de gemeenteraad luistert naar haar burgers in deze zaak en het plan laat afketsen.

Ondertussen doe ik dus graag mee aan de jubileum activiteit op zondag 17 september in het park zelf. Ik ben er tussen 11.00 en 16.00 uur bezig met balafoon-bouw demonstratie. Ook zal Balabos er optreden voor de Vereniging Behoud Moerenburg. We spelen dan traditionele West Afrikaanse stukken op N’goni, Bodhràn en Balafoon. Er is natuurlijk nog veel meer te doen in het park. Allerlei demonstraties en activiteiten. Een goede reden om weer eens naar het park te komen. Ondersteun het werk van de Vereniging!

Vereniging Behoud Moerenburg
Vereniging Behoud Moerenburg

Moerenburg is een aantrekkelijk gebied aan de zuidoostelijke stadsrand van Tilburg met een agrarisch karakter en een belangrijke functie voor natuur en landschap. Moerenburg vormt het meest westelijk gelegen onderdeel van Het Groene Woud, het Nationaal Landschap tussen Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch. Deze website dient als een kennismaking met dit mooie gebied en wil een schakel  zijn voor alle aktiviteiten op recreatief, sportief, ecologisch en cultuurhistorisch gebied die plaatsvinden in Moerenburg, de Duurzaamheidsvallei en de Piushaven.
Deze website is tevens de spreekbuis van de Werkgroep Behoud Moerenburg, een door de gemeente ondersteund bewonersinitiatief vanuit de aangrenzende Tilburgse wijk Armhoefse Akkers.

Paul Nas
paul@paulnas.nl
Geen reactie's

Geef een reactie