Tuka-Tuka 2020 Verslag - Paul Nas De Balafoon is mijn Passie
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
27885
post-template-default,single,single-post,postid-27885,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Tuka-Tuka 2020 Verslag

Tuka-Tuka 2020 Verslag

Nog even een kort bericht: het Tuka-Tuka 2020 Verslag; leuk om nog even terug te kijken. Vlak voor de pandemie alles onmogelijk maakte hadden we nog een mooi Tuka-Tuka Weekend 2020! Het begon natuurlijk met een oproep. Ik was maar net terug uit Burkina Faso en had daar ook al de nodige verhalen gehoord over Corona in China. We maakte nog grapjes, of we nog wel terug zouden kunnen keren naar Europa. Misschien zou al het vliegverkeer wel plat komen te liggen! Toch werd de sfeer tijdens het weekend er niet door beïnvloed. Er was eigenlijk nog niemand serieus mee bezig. Belangrijker was de muziek en contacten! Hier het Tuka-Tuka 2020 verslag.

Maar zowat aansluitend, kon Tuka-Tuka Weekend 2020 toch doorgaan. Het was redelijk druk bezocht, de formule was misschien wel wat onwennig. Maar ik heb leuke workshops gegeven en zaterdagavond heerlijk gedanst. Er werden N’Goni workshops gegeven door Michiel en door Meta / Julliette met mooie resultaten. Ook Paulus had een ‘band’workshop die optraden op zaterdag; erg leuk!

Tuka-Tuka Weekend 2020 VerlagN
Balabos

Zelf heb ik twee workshops gegeven en toch weer nieuwe mensen enthousiast gemaakt. Maar wat dat laatste betreft bij de N’Goni workshop was dat nog beter; Mirjam én Malu raakten (permanent) bevlogen door de N’Goni. Het was de aanleiding voor Mirjam om er serieus mee aan de slag te gaan. Binnen de kortste keren kon ze aansluiten bij Balabos, het trio waar Anton en ik waren overgebleven. Het klikte muzikaal gelijk en repeteren tegenwoordig wekelijks (nog steeds in november 2022). Ook treden we af en toe al op voor kleinere gezelschappen en zorgcentra. Malu is na het weekend ook mooi met muziek aan de gang gegaan; N’Goni, zang, handpan. Een mooi resultaat van Tuka-Tuka Weekend 2020!

Meer foto’s op www.tuka-tuka.eu

N'Goni workshop
Op Youtube vond ik nog een filmpje van een balafoon presentatie in 2016.

Presentatie in 2016, met Debbie, Yvonne, Helma. We speelden er ‘Diarra Allay’ en ‘Koniya Ba’

No Comments

Post A Comment