Balabos bij Grotto - Blog - Paul Nas De Balafoon is mijn Passie!
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
28371
post-template-default,single,single-post,postid-28371,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Balabos bij Grotto

Balabos bij Grotto

Op 13 september speelde Balabos bij Grotto! Het was een zonnig weekend en in zo’n geval zijn we er alert op om ergens gewoon een klein optredentje te houden. Grotto is een klein bos-caféetje in De Warande, het parkbos in Tilburg-West (vlak bij waar ik woon). Midden in dit sterrenbos is een cirkelvormige grasveld waar de Grotto gelegen is. Er rusten wat wandelaars bij een kop koffie of een biertje, maar het trekt zowiezo mensen aan om in het bos even bij te komen van wat dan ook.

Onaangekondigd optreden

Een mooie plaats om muziek te maken. Dit jaar zijn er echter geen concerten ter plaatse georganiseerd, vanwege de corona-maatregelen. Dus dan maar onaangekondigd er een plaatsje  zoeken om wat muziek te maken. Wat kussentjes meegenomen en verspreid op anderhalve meter gelegd voor mogelijk publiek. Maar het publiek koos er ook voor lekker te blijven staan en wat mee te bewegen.

Balafoon & N’Goni

Sinds een paar maanden speelt Miriam de N’Goni en dat doet ze prima! In februari, bij Tuka-Tuka de eerste workshop gevolgd bij Meta en Juliette. Daarna heeft ze via Youtube wat inspiratie opgedaan en wat ritmes geleerd. Nu zoekt ze al haar eigen patronen bij nummers die Anton, Hanneke en ik al speelde in het Balabos! Mirjam is nu een vaste deelneemster geworden en was daarmee een welkome aanvulling toen Hanneke er jammergenoeg mee stopte. Momenteel maakt Ellen kennis met ons groepje en overweegt een vast tweede balafoniste te worden. Welkom Ellen! Volgend jaar meedoen bij Grotto?

We hebben een half uurtje gespeeld. Onder andere Sinte Konofe, Orodara Sidiki en Tyowa Bayo. Het was fijn dat de mensen rustig van ons optreden leken te genieten. Echter er waren ook een aantal mensen van onze dansgroep die er lucht van hadden gekregen en zochten naar geschikte (dans)bewegingen.

No Comments

Post A Comment