Grobund Byggefest '23 - Blog - Paul Nas, Balafoon, mijn passie!
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
39575
post-template-default,single,single-post,postid-39575,single-format-standard,bridge-core-3.1.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Grobund Byggefest '23

Grobund Byggefest ’23

Voor de derde keer zijn we op pad gegaan voor het  één-weeks-festival ‘Grobund Byggefest ’23’ in Ebeltoft in Denemarken. Zoals gebruikelijk bied ik er een balafoon-bouw workshop aan waarbij mensen mij kunnen helpen of zelf een (eenvoudige) balafoon kunnen maken. Ik had een informatie-pagina op deze website gemaakt voor mogelijk geïnteresseerden

Deze keer had Ida zich vooraf gemeld om zelf haar eigen balafoon te reviseren onder mijn begeleiding. Helaas kon ze maar één dag komen en ze heeft toen haar balafoon uit elkaar gehaald en meegenomen; ‘See you at the Utamaduni Camp’ schreef ze op een briefje voordat ze vertrok. Ze hoopte dat we het daar dat Utamaduni Kamp, waar ik later nog naar toe zou gaan, de balafoon weer kon den opbouwen ……. wordt vervolgd ……

Arthur meldde zich spontaan en wilde graag een paar dagen besteden aan het bouwen. Ik had nog klankstaven meegenomen uit mijn voorraad en daar hebben we er een aantal uitgekozen om er een nieuwe balafoon van te maken. Zijn broer Oscar kwam soms even kijken hoe het ging. Arthur had nog de nodige andere programma’s en op het laatst moesten we vaart maken om een resultaat te halen. Hij vond het erg leuk te doen en zal een bijdrage doen aan  Vereniging Yiri Kan voor het behoud van de palissander boom.

Omdat ik na dit festival nog een balafoon-spelen workshop zou geven op het Utamaduni Camp, had ik 15 balafoons meegenomen en kon ik op het Byggefest ook een workshop aanbieden. Hieronder een impressie van die workshop. Op de website van het festival staat een promo op de Engelse pagina, en op de Deense pagina een televisie verslag van het Grobund Byggefest ’23 van dit jaar (uiteraard in het Deens).

Elke avond was er een optreden van een band en daarna nog dansen bij de ‘Silent Disco’ of later in de week met verschillende DJ’s. Heerlijk gedanst (onder andere met Sara en Nune)!

No Comments

Post A Comment