Kampeerweekend Leeuwarden 2021 - Blog - Paul Nas Balafoon
balafoon, balafon, Burkina Faso, pentatonic, pentatonisch
30021
post-template-default,single,single-post,postid-30021,single-format-standard,bridge-core-3.1.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-30.4.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
Leeuwarden Kampeerweekend 2021

Kampeerweekend Leeuwarden 2021

Nu voor het tweede jaar op rij heb ik een Kampeerweekend Leeuwarden 2021 georganiseerd. Net als vorig jaar waren en zo’n 20 deelnemers op af gekomen. Vooral leerlingen maar ook enkele mensen die via via lucht hadden gekregen van dit weekend en graag wilden aansluiten. Op Camping ‘De Kleine Wielen’ hadden we een eigen veldje waarop we ons konden verzamelen. Er waren ook huisjes waar een enkeling een goed bed zocht en daarmee ook goed uitgerust aan de workshop kon deelnemen.

Op vrijdag verzamelden we in de loop van de dag op de camping. Iedereen had wat meegebracht om ’s avonds bij de maaltijd te delen met de anderen. Zo’n zogenaamde ‘Pot-Luck’ geeft meestal ruim genoeg (en meer) voor alle aanwezigen. Na het eten werden er al een aantal instrumenten in het gras gezet om te djemmen met Balafoon’s, N’Goni’s, percussie en zang.

Leeuwarden Kampeerweekend 2021
Leeuwarden Kampeerweekend 2021
Leeuwarden Kampeerweekend 2021

Op zaterdag startten we met de workshop iu Dorpshuis Y’n Mande in Tytjerk. Dat ligt vlak bij onze camping in Leeuwarden. We werden gastvrij met koffie en thee ontvangen door Hendrika Wetzinga, de beheerder van het Dorpshuis. Na het maken van een mooie kring van balafoons en twee N’Goni’s konden we beginnen aan de workshop. Van Haruna Dembele leerde ik ooit het nummer ‘Djeneba Ouattara‘. In de voorbereiding voor dit weekend was ik erachter gekomen dat het nummer zich goed leent voor zo’n workshop. Ik was er nog eens goed ingedoken, heb nog wat aanpassingen in de notatie gemaakt, en een pagina op mijn website voorbereid. Daarmee kon iedereen ook naderhand nog eens het ritme bestuderen en ophalen wat we in het weekend deden.

Het tweede nummer waar we aan gingen werken was een nummer waarmee ik ooit mijn liefde voor de balafoon had ontdekt: Samba Mousso Ko, nummer van Farafina van hun Album ‘Bolemakoté’. Dat bleek echt een gouden greep. Het nummer werd enthousiast ontvangen en met veel plezier gespeeld. Als laatste besteedde we ook aandacht aan het nummer ‘Denwolo Ka Guele Dunanya’, een eerbetoon aan alle vrouwen.

Leeuwarden Kampeerweekend 2021
Leeuwaarden
Leeuwarden

Zaterdagavond aten we in het restaurantje van de camping; vorig jaar was dat echt heel lekker, maar dit jaar wat beperkter helaas. Naderhand nog wel gedanst op de muziek van het avondprogramma van de camping. Twee dagen lekker gewerkt en in de loop van de zondag konden we van alle nummers een (klein) arrangement spelen.

Samba Mousso Ko tijdens het Kampeerweekend Leeuwarden 2021

No Comments

Post A Comment